Uncategorized

Cara Top Up GrabPay Guna Online Banking

Spread the love

Hi semua, aku nak kongsi cara topup menggunakan online banking di aplikasi Grab. Senang saja.

Korang buka aplikasi grab. Lepas tu, korang klik gambar “Top Up Wallet”.

Kemudian, korang pilih korang nak topup guna kad, linked bank account atau online banking. Di sini aku pilih “Online Banking”.

Pilih cara korang nak top up

Pilih bank yang korang nak guna.

Masukkan jumlah yang korang nak top up.
Peringatan: Jumlah minimum untuk top up adalah sebanyak RM50.
Biru – Bank yang korang pilih
Hijau – Jumlah yang korang nak topup
Merah – Korang taip je.. hehehe…

Lepas masukkan jumlah, korang klik “Next”.

Akhir sekali, klik “Top Up”. Dah siap.

Itu sahaja. Terima kasih buat korang yang sudi singgah di blog aku.


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *